Alla seniorer bör använda en trampcykel

Om du inte kan motionerna genom att promenera på grund av exempelvis en knäskada eller ett annat funktionshinder som gör träning svårt kan en fantastisk trampcykel bli räddaren i nöden. Det här motionsredskapet ser till så att du får i gång blodcirkulationen utan att du behöver ställa dig upp eller sätta dig upp på en cykel.

 

Det är en ypperlig lösning för många seniorer, dem med funktionshinder eller för dem som nyligen har opererat sig och inte ännu får belasta benen för mycket. Vad är då egentligen en trampcykel och hur används den?

 

Hur en trampcykel fungerar

 

Det finns olika sorters trampcyklar, men om du kikar närmare på de lite billigare varianterna är de mycket enkla och smidiga att dra nytta av. Du placerar helt enkelt trampcykeln framför dig medan du sitter på antingen en stol eller i soffan. Därefter sätter du fötterna i tramporna och börjar trampa.

 

Med hjälp av en ratt som går att skruva på ovanpå trampcykeln kan du ställa in hur hårt motståndet ska vara, och beroende på vilken trampcykel du satsar på kan det finnas en medföljande display. Displayen visar bland annat hur många tramptag du har gjort, hur länge du har trampat, hur många kalorier du har bränt och liknande.

 

Det är upp till dig om du vill trampa fram eller tillbaka, och så fort du slutar trampa kommer tiden på displayen att stanna samtidigt som tid, distans samt liknande information sparas till nästa gång du sätter i gång med trampandet. På så vis behöver du inte oroa dig för att stänga av eller sätta på displayen själv. Det är bara att fortsätta trampa under en senare tidpunkt, och då sätts displayen återigen i gång för att fortsätta där du senast avslutade trampandet.

 

Är det krävande att använda en trampcykel?

 

Till skillnad från annan typ av motionsträning kan du förvänta dig att det inte är uttröttande eller jobbigt att dra nytta av en trampcykel. Du kan lugnt och avkopplat trampa medan du tittar på TV eller läser en bok, och det största målet med tränaren är att se till så att din blodcirkulation sätts i gång. Om du dock vill att det ska bli en aning mer krävande kan du som sagt vrida på ratten högst upp för att justera motståndet. Allt som allt är trampcykeln ett utmärkt och prisvärt motionsredskap som du inte vill gå miste om.

Indlæg oprettet 18

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen