Så väljer du bästa stekpannan

Stekpannan är en otroligt mångsidig och behändig för att laga mat med. Med en sådan går det att laga pannkakor, steka biffar och äggröra samt en massa mer. Känd för sin runda form, sluttande sidor och handtag, finns stekpannan även i en mängd olika storlekar, så att du kan hitta rätt för dig och din livsstil. Men vilken stekpanna passar dig? Och hur väljer man den bästa stekpannan? Du kan köpa din nästa stekpanna på Kitchen Living Dining, se dem här. Där kan du även hitta bra grytor och mycket annat för köket.

Vad du ska titta efter när du väljer en stekpanna

Vad är det du hoppas få ur din stekpanna? Även om namnet antyder att denna specifika panna är perfekt för stekning (vilket den är), kan du använda en stekpanna för en mängd olika tillagningstekniker och metoder. Behöver du en stor stekpanna för att steka grönsaker och kött, eller en liten stekpanna som är idealisk för att steka ett enstaka ägg eller för att smälta smör?

Förutom de måltider du vill använda stekpannan till, vill du också ha att överväga storlek, material, vikt och beläggning. Varje beläggning och material har sina egna fördelar – allt beror på personliga preferenser – men innan du köper en helt ny stekpanna, ta dig tid att undersöka de olika typerna som finns tillgängliga just nu.

Olika material

Stekpannor finns i en mängd olika material och beläggningar, så fundera på om du föredrar non-stick stekpannor eller andra sorters stekpannor, samt vilket material du föredrar för kroppen på din panna.

Ett bra material är aluminium. Det skapar utmärkt värmeledning och är bra på att motstå rost och korrosion.

Stekpannor i gjutjärn är hållbara och idealiska för långsam tillagning eller stekning av kött – beroende på vad du behöver. Till skillnad från andra materialtyper kan gjutjärn vara långsamt att värma upp men hålla värmen bra – perfekt för att steka kött.

 

Indlæg oprettet 18

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen